keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Brunellon pikkuveli
Rosso di Montalcino


Jos haluat maistaa Montalcinon viineistä muutakin kuin uutta tammea, sijoita Brunellon pikkuveljeen Rosso di Montalcinoon.
Brunello tulee korkeimmalta DOCG laatuluokitelluilta tarhoilta ja tynnyrikypsytys kestää vähintään neljä vuotta. Rosso DOC-tarhoilta ja tynnyrissä ei tarvitse lepuutella kuin puoli vuotta ja toinen puolikas pullossa. Rossot ovat tyyliltään hedelmäisempiä ja tuovat esiin enemmän rypäleen ominaisuuksia. Molemmat ovat 100% sangiovese rypäleestä ja tuhdin hapokasta kamaa.


Poggio di Sotto on tunnettu huippu Brunellostaan, mutta talon Rosso ei jää laadullisesti paljoa jälkeen.
Huippuvuoden 2006 pullo on saanut kypsyä jo lähes 10 vuotta ja nenään tulvahtaa perinteinen Toscanan nahkainen ja tuppakainen tuoksu josta löytyy hieman hedelmäistä ja yrttistä pehmennystä. Kypsien rypäleiden täyteläinen maku täyttää suun ja napakan hapon puraistua kitalaessa pehmeät tanniinit huumaavat paletin. Mausta löytyy tummaa kirsikkaa, ruusua, vaniljaa ja nahkaa. Huikea viini jonka maku kestää ja kehittyy suussa vielä pitkään.

Kuka kaipaa Brunelloa jos Rosso voi olla tällä tasolla.

Superiore myy tätä myös Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti