torstai 30. heinäkuuta 2015

Beers of the World
Suomen ensimmäinen oluita myyvä nettikauppa aukeaa


Maanantaina 3.8. Servaali avaa Suomen ensimmäisen oluisiin keskittyvän nettikaupan. Oluet tilataan BOTW-nettikaupan kautta ja tuotteen maksetaan ja noudetaan Alkosta. Onko tämä osa Alkon lupailemaa uudistusta ja onko Suomen alkoholilakiin tehty jokin muutos? Ei ole! Soitto Servaaliin vahvistaa, että tämä on ollut koko ajan täysin mahdollista, kukaan ei vain ole keksinyt tehdä sitä.


Tämä avaa uusia mahdollisuuksia muillekin maahantuojille. Esimerkiksi ravintola joka tuo itse viinejä maahan, voisi tarjota asiakkaille mahdollisuuden tilata lasillisen juotuaan kyseinen pullo lähimpään Alkoon. Oluella istuessasi voisit iPadilta naputella kotiin juotavaksi 6-packin illan parhaita oluita.

Ajatus on lähellä viime talvella kirjoittamaani Alko 2.0:a. Tosin nettikaupasta vastaa maahantuoja eikä Alko kuten tekstissäni visioin. Tullaanko Suomessa ehkä lähitulevaisuudessa näkemään uusia maahantuojien avaamia viini- ja olutravintolakauppoja? Seuraavatko muut perässä? Saadaanko nettikaupan kautta Suomen viinivalikoima lähemmäs muita pohjoismaisia monopoleja?


Beers of the worldin nettikauppaan tulee maanantaina ensimmäiset kolme olutta. Brittiläisen Thornbridgen panimon Jaipur IPA, Wild Raven Black IPA ja 360 pullon erä Braciaa ja uusia oluita on facebooksivujen mukaan luvassa kuulemma hyvinkin pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti