perjantai 9. joulukuuta 2016

2016 Glögi on nätin rosé


Olen joka vuosi kehitellyt vähintään yhden uuden glögireseptin. Tänä vuonna halusin käyttää pohjana rosé-viiniä ja maustaa sen perinteistä raikkaammin.
Glögi saa pirteän makunsa Kirschwasserista, jota ei tosin monenkaan suomalaisen baarikaapista löydy. Leipomisesta pitävän varastossa tämä pullo ei kuitenkaan kauaa vanhene. Se on omiaan kakkujen ja leivosten kostutukseen ja liraus Kirschwasseria kuuluu myös perinteiseen fonduepataan.
Löytyy myös Alkosta.


Rosé-glögi 2016

0,75 pll halpaa rosé-viiniä (esim. italialainen Rosato)
5 cl Kirschwasseria
4 rkl sokeria
1 iso oksa minttua
Minttua koristeluun

Kaada viinipullosta 1 dl pois. Lisää pulloon Kirsch, sokeri ja mintun oksa.
Sekoita huolella ja anna maustua vähintään seuraavaan päivään. Lämmitä, älä keitä.
Koristele mintun lehdillä ja lisää sokeria jos pidät makeammasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti