tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kirsikkakakku ja Riesling
Ohje täydelliseen kakkuun


Kaksi makeaa ja hapokasta elementtiä toimivat yhteen vaikka juhannuksen grillailun päätteeksi. Tämä yksinkertainen ja jauhoton kirsikkakakkuresepti on ollut suosikkini jo pari vuotta ja ajattelin vihdoin jakaa sen tänne kaikkien kokeiltavaksi kun kirsikat ovat parhaimmillaan.


500 g kirsikoita
125 g voita
100 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
125 g mantelimurskaa
60 g maizenaa
4 munaa
3 rkl kirsch snapsia (ei pakollinen mutta suositeltavaa)
2 dl maitoa
3 dl kermaa

Voitele ja sokeroi tiivis irtopohjavuoka ja lämmitä uuni 180 asteeseen. Poista kirsikoista kivet esim. syömäpuikolla. Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Sekoita kulhossa sokeri, vaniljasokeri, suola, mantelit ja maizena. Vatkaa munat ja kirsch omassa astiassa ja sekoita kuiva-aineisiin. Lisää vielä maito, kerma ja sulatettu voi ja sekoita kunnolla.
Levitä kirsikat vuoan pohjalle ja kaada taikina päälle. Taikina on hyvin löysää ja kirsikat nousevat pinnalle.
Paista uunin keskiosassa 180 asteessa 30min. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista vielä noin 40 minuuttia. Anna kakun viilentyä kunnolla mielellään jopa seuraavaan päivään, ennen kuin avaat vuoan.
Koristele sokerilla ennen tarjoilua.



Gunderloch, Rothenberg Riesling Auslese 2009 tuoksuu voimakkaasti seljankukille ja yrttiselle hunajalle. Puhtaasta ja makeasta aromista jo tietää, että nyt on lasissa jotain erityistä. Ensimmäisen hapokkaan puraisun jälkeen suuhun leviää makea seljankukkamehun ja raikkaan ruohon maku joka taittuu pitkäksi sitruksisen hunajaiseksi jälkimauksi.
Kirsikkakakun kanssa rieslingin tyyppiaromit korostuu ja viinin, sekä kirsikoiden hapot pyöristyvät miellyttävämmiksi. Kokonaisuus toimii hienosti ja on kokeilemisen arvoinen.
Alkostakin löytyy yksi makea Auslese Riesling Saksasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti