lauantai 2. tammikuuta 2016

Maustetut tonicit
Schweppes Premium Mixer


Olen tietoisesti vältellyt valmiiksi maustettuja toniceja ginin seassa. Ajatus esansseilla tehdyistä kurkun tai limen aromeista ei ole erityisen houkutteleva, kun tuoreiden lisukkeiden leikkaamista ei voi edes laskea vaivaksi.
Päätin kuitenkin kokeilla uutenavuotena Schweppesin tyylikkäästi brändättyjä makutoniceja puhtaasta mielenkiinnosta.


Giniksi valitsin Skotlannista Islayn viskisaarelta tulevan The Botanist Dry Ginin, joka on makunsa puolesta sopivan neutraali ja perinteisen katajainen.


Orange blossom & Lavender
Maku on kolmikosta kaikkein esanssisin, mutta kivan laventelinen. Appelsiinin kukkaa en mausta löydä. Täytyy joskus kokeilla tuoretta laventelia GT:n mausteena.

Ginger & cardamom
Inkiväärin ja kardemumma ovat tyypillisiä makuja gin & tonicissa ja toimivat hyvin tässäkin muodossa. Aromit ovat raikkaat, eikä eroa tuoreisiin mausteisiin välttämättä edes huomaisi. Testin paras.

Pink pepper
Voimakas rosepippuri tupsahtaa jo nenään ja jyrää koko makupalettia. Ginin maut häviävät taustalle. Maku on persoonallisen hauska, mutta toimisi paremmin miedompana.


Maustetuille toniceille on vaikea keksiä hyvää käyttötarkoitusta. Kukaan tuskin on niin laiska, ettei jaksaisi vuolaista limenkuorta tai kurkkua drinkin sekaan.
Lomalla hotellin pikkujääkaappiin nämä soveltuisivat toki mainiosti. Ei tarvitsisi lähteä kaupungilta hedelmiä metsästämään.

3 kommenttia: