torstai 10. joulukuuta 2015

Laadukasta pöytäviiniä
Valcalepio


Valcalepio Rosso DOC – kuulostaako tutulta? Tuskin, mutta olet saattanut hyvinkin juoda sitä jos olet Milanossa tilannut lasin talonviiniä.
Milanosta 50 km koiliseen on Bergamon kaupungin ympärillä viljelty viiniä Rooman ajoista alkaen. Viime vuosisadalla Bordeaux-rypäleet korvasivat lähes kaikki perinteiset viinilajikkeet, eikä alueen puna- ja valkoviineillä ole oikein omaa tunnistettavaa identiteettiä tai tunnettuja brändejä. Suuri osa viinistä päätyy ravintoloiden pöytäviineiksi.

Avasin tiistaina arkiviiniksi Bergamosta mukaan tarttuneen Il Calepino Surie, Valcalepio Rosso Riservan loistavalta 2010 vuodelta. Tunnistettava hapokkaan italialainen tuoksu johdatti ensin hieman nahkaisen tammiseen pettymykseen. Suunmyötäiset ja pehmeät tanniinit tekevät viinistä kuitenkin voimakkuuteensa nähden helposti juotavan ja hyvän arkiviinin.
Viinin hienous avautui minulle vasta torstaina. Tajusin juoneeni sitä hyvillä mielin vuohenjuustoisen punajuurisalaatin, hampurilaisen, savukalan ja naudanpihvin kanssa jonka lisukkeena oli wokkivihanneksia teriyaki kastikkeella. Juuri tällainen pitääki olla ravintolan talonviini. Se ei vierasta mitään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti