maanantai 24. marraskuuta 2014

Kolmen kuukauden tutustuminen Bergeniin
Käsityöoluita ja katkarapuja

Tänään alkoi kolmen kuukauden vierailu Norjan Bergeniin, jossa sateen ja pimeyden lisäksi tulen nauttimaan paljon norjalaisia pienpanimo-oluita. Ensivaikutelma kaupungista on todella positiivinen. Paljon pieniä puoteja, viihtyisän näköisiä pubeja, meri ja ennen kaikkea elävä kaupunki. Sitä on Davosin vuoria ja urheilijoita tuijotellessa kaivannut kaikkein eniten. 

Blogi tulee varmasti olemaan hieman enemmän olutpainotteinen tänä aikana. Viinit paikallisessa monopolissa ovat Alkoakin pahemmin ylihinnoiteltuja, joten annan norjalaisille pienpanimoille mahdollisuuden näyttää parhaat puolensa – ja alku on todella lupaava.

7 Fjell Bryggeri on Bergenin ainut käsityöpanimo ja aloittanut toimintansa alle vuosi sitten. Homma on lähtenyt ilmeisesti hyvin käyntiin, sillä panimon kaikki muut tuotteet olivat monopolista loppuneet.
Vinter, American Strong Ale on todella suuntäyttävä ja juuri sopivan bitterinen. Rutikuivassa maussa on espressoa, sikaria ja saunavihtaa. 7,3% vahvuutta ja 40 IBU.


Vin Monopoletin valikoiman edessä päädyin ostamaan myös pullon Beaujolais Nouveauta, koska tarjolla oli yhden suosikki tuottajani Josepf Drouhinin Village.
Tämän vuoden "busolee" on hieman tavallista hapokkaampi, joka on varmasti tulosta hyvin sateisesta ja kylmästä vuodesta. Hapot tuovat viiniin kaivattua ryhtiä. Maseraatio on ollut hieman pidempi tai agressiivisempi, ja tästä johtuen maku on normaalia "viinimäisempi".
Vin Monopoletin valikoimissa oli muuten 6 eri Nouveauta jo hyllyssä.

Illallinen ja kuvausrekvisiitta alkoi kummasti kadota kesken kuvausten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti