sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Rennon (ja jälleen sateisen) 2. adventin helmet.
Julius Treis Alte Reben Riesling ja 7F Amber Ale

Viime sunnuntaina avasin pullon rieslingiä Saksan Sachsenista, eikä siitä jäänyt liiemmin kerrottavaa. Nyt aukesi pullo hieman tutummalta ja laadukkaammalta riesling-alueelta.
Julius Treisin Alte Reben Riesling Moselista on todellinen löytö kympin valkkariksi. Greippiä, heinää, miellyttävät hapot ja mineraalisuutta.

"Alte reben", "vieilles vignes" ja "old vines" (vanhat viiniköynnökset) on merkintä johon kannattaa aina suhtautua pienellä varauksella. En tiedä miten tarkkaan asiaa vahditaan, mutta mitä vanhempi tarha sitä enemmän uusia viinejä joudutaan paikkaistuttamaan. Yli 50-vuotiailla tarhoilla uudelleenistutusten määrä on 5-20% luokkaa vuosittain. Olen nähnyt tarhan jossa melkein puolet viineistä oli alle 10-vuotiaita, mutta etiketissä oli tiukasti "alte reben". Epäilykset heräävät etenkin jos pullon hinta pystytään pitämään 10€ tasolla.

Norjalainen 7 Fjell Bryggeri tuo taas laatua lasiin. Walkendorff Amber Ale on hyvin brittimäinen, puhdas ja mukavan rapsakka. Tämä panimo ei tunnu pettävän. 6% 55 IBU.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti