perjantai 23. tammikuuta 2015

Château d'Aussières 2011
Languedoc, Corbières

Corbièresin viinialue on Languedoc-Roussillonin suurin appelaatio. 95% punaviiniä tuottavan alueen päärypäle on Carignan, jota tässä viinissä on tosin vain 10%. Corbèresin viinialue on niin suuri ja vaihteleva, että on hankala sanoa millainen on alueelle tyypillinen viini. GSM (Grenache, Syrah, Mourvèdre) on kuitenkin yleisin rypälesekoitus tälläkin alueella.

Domaine d'Aussières on Lafitesta tunnetun Barons de Rothschildin omistuksessa, eikä Lafiten ikonisella maineella raaskita olla ratsastamatta tässäkään etiketissä. Onkohan etiketti suunniteltu erityisesti lentokenttien tax freessä pyörivien kiinalaisten houkuttelemiseksi? Lafite on Aasian maissa usein se ainut eurooppalainen viini joka osataan nimetä (ja lausua).


Château d'Aussièresin tuoksu on hieman kireä, mutta siitä löytyy nahkaisuutta, puolukkasurvosta ja vadelmaa. Uutos on todella korkea ja värjää lasin ja hampaat mukavasti.
Pehmeät tanniinit puraisevat nopeasti. Suuhun jää pitkä tupakkainen, rusinainen ja hennon puolukkainen maku.

Rypälecoctail:
66% Syrah, 14% Grenache, 10% Mourvèdre, 10% Carignan.
Viinistä vain 40% on kypsynyt 12-16 kk tammitynnyreissä, joiden ikää ei kerrota.

Tämä on viinejä jotka eivät hätkähdytä ensimaistolla. Pikkuhiljaa mausta alkaa nousta uusia nyansseja ja viini haastaa juojaa viimeiseen tilkkaan asti. Ei mikään huippu, mutta ei myöskään tylsä. Viini kannattaa avata jo aamulla ilmaantumaan tai dekantoida vähintään tuntia ennen nauttimista. Ostin pullon Kööpenhaminan lentokentältä noin 20€ hintaan.
http://www.lafite.com/en/the-domaines/domaine-daussieres/the-wines/chateau-daussieres/

Jos Lafiten myytti kiinnostaa enemmän, niin suosittelen katsomaan Red Obsession nimisen dokumentin Aasian markkinoista. http://www.imdb.com/title/tt2419284/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti