maanantai 5. tammikuuta 2015

Suomalaisten pienpanimoiden vuosi
Kahden viikon tehomaistelu

Reilu kahden viikon lomailu Suomessa ja makunystyröitä tuli hellittyä noin 30:llä uudella oluella. Suomen pienpanimotarjonta on käytännössä räjähtänyt viimeisen vuoden aikana ja kaikkien uutuuksien maistaminen olisi tarkoittanut kahden viikon ammattitasoista juomaputkea. Isojen panimoiden yritykset pienpanimobuumiin osallistumisesta jäävät todella säälittäviksi, eikä uutuuksista juuri mainitsemisen arvoisia löytynyt.

Parhaat elämykset tarjosi Pyynikin käsityöläispanimo, jonka maistamastani repertuaarista ei juuri moitittavaa löytynyt. Vahvaportteri on vähättelemättä paras olut mitä suomesta olen maistanut. Eikä tämän tason porttereita tule maailmallakaan montaa vastaan. Pidän Pyynikin kikkailemattomasta tyylistä ja selkeän puhtaista mauista. Tältä panimolta tuskin tullaan näkemään "pähkinä-vanilja-suklaa-mokka Stouttia".

Jyväskyläläinen panimo Hiisi vakuutti myös todella persoonallisilla oluilla. Joskaan Rakki ei ollut ihan minun makuuni. Alkosta löytyvä Beer Huntersin Mufloni Säppi APA jäi myös mieleen loistavan rapeana ja pirteänä.

Nyt pitäisi enää saada lainsäädäntö ajantasalle ja 4,7% muuri murrettua. Seuraavasta Suomen vierailusta ei ole vielä mitään tietoa, mutta odotan todella paljon uusia panimoita ja uusia oluita. Muistakaa sillä välin tukea pienpanijoita olutostoksilla.

Nyt taas keskitytään pari kuukautta Norjalaisiin käsityöoluisiin ja sitten koittaa kotiinpaluu viinimaille.




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti