sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Mikä olut Sushille?
Tasting

Sushiaterian pikkelöity inkivääri ja wasabi ovat todella haastavia elementtejä viinille, siksi useimiten päädyn juomavalinnassa olueen. Japanilaisessa ravintolassa eteensä saa lähes poikkeuksetta pullon Sapporo tai Asahi olutta. Onko riisiolut kuitenkaan se paras vaihtoehto? Netistä löytyi todella suuri kirjo hyvinkin pikkutarkkoja suosituksia eri sushilajeille. Todellisuudessa kuitenkin kaikki tilaavat sushilajitelman ja juovat samaa olutta läpi ateria. Testimme tarkoitus olikin löytää olut joka sopisi parhaiten sushien koko makukirjolle.
Yleisesti liian bitteriset oluet eivät toimi wasabin tulisuuden kanssa. Oluen tulisi olla raikastava ja puhdistava elementti suupalojen välillä. Testiin valikoitui kuusi yleisintä suositusta blogeista ja ruoka-juoma suositustaulukoista.
Oluet ovat paremmuusjärjestyksessä.


1. Miss Saison, 6%, Austmann Bryggeri, Norja.
Todellinen yllättätysvoittaja. Parissa blogissa törmäsin suositukseen inkiväärillä maustetuista oluista. Miss Saison on Inkiväärillä, sitruunaruoholla ja kafferilimetillä maustettu Saison. Olut itsessään on melko ällöttävä coctail, jota korostaa pieni makeus, mutta sushin kanssa tämä muodostaa täydellisen parin. Miss Saison ajaa pikkelöidyn inkiväärin asemaa, mutta toimii myös sen kanssa, jolloin maltaiset ja sitruksiset elementit nousevat pintaan. Ei peitä mitään alleen ja korostaa merellisiä aromeja. Kannattaa bongailla kaupasta siis inkiväärillä maustettuja matalabitterisiä oluita.


2. Asahi Super Dry, 5%, Asahi Breweries, Japani.
Kyllä ne sushiravintolat tietää mikä sopii. Toimii loistavasti kaikkien sushien kanssa. Puhdistaa suun ja jättää miellyttävän maltaisen maun suuhun. Tämäkään olut ei itsessään ole kovinkaan miellyttävä, mutta loistaa ruuan kanssa.


3. Hansa Premium Pilsner 4,5%, Hansa Borg Bryggeriet, Norja.
Perus pilsnerolut on helppo ja varma valinta. Mukavan raikastava ja neutraali maku. Lievittää wasabin poltetta parhaiten. Ei peitä makuja, mutta ei myöskään tuo mitään lisää.


4. Hoegaarden Wit Blance, 4,9%, Hoegaarden, Belgia.
Vehnäoluet olivat monen suosikkeja sushille. Vehnäolut on melko dominoiva etenkin miedoimmille susheille. Toimii parhaiten inkiväärin ja paistettujen sushipalojen kanssa. Eli jos tykkäät syödä paljon inkivääriä niin tämä saattaa olla valintasi.


5. Iki Beer Yuzu, 4,5%, Iki Beer, Hollanti.
Vihreällä teellä ja yuzu hedelmällä maustettu luomulager. Hento maku peittyy täysin sushien alle. Hieman liian makea ja jättää suuhun vain kuohuviinimäisen kuplameren. Voisi toimia jos ei käytä wasabia ja tykkää hyvin miedoista mustekala- ja kampasimpukkasusheista.


6. Spitfire Kentish Ale, 4,5%, Shepherd Neame, Englanti.
Yllättävin suositus susheille oli perinteinen englantilainen Ale. En kyllä tiedä minkä sushin kanssa tämä voisi toimia. Kevyt bitterisyys pistelee wasabin kanssa. Maltaisuus ja makea toffee korostuu entisestään sushien kanssa. Jättää suuhun hieman epämiellyttävän makean kalan maun ja peittää ruuan alleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti